4 Şubat 2009 Çarşamba

Carpe Diyare...

Hepinizin bildiği gibi Carpe Diem günü yaşa demektir fakat benim yaklaşımım daha farklı olacak. Peki nedir "Carpe Diem"?? Wikipediaya göre Latin edebiyatının ünlü ozanı Horatius tarafından bir dizesinde "gününü gün et", "zamanın tadını çıkar" anlamında kullanılmıştır.

Peki biz nereden hatırlıyoruz Carpe Diem'i?? Tabiki Ölü Ozanlar Derneğinden. Peter Weir'in yönettiği bu filmin Keating karakteri tarafından öğrencilere benimsettirilen deyiş olan Carpe Diem hayatımızın her alanında kullanabileceğimiz bir desturdur.

Peki Nedir Carpe Diyare?

Bilindiği gibi Diyare halk arasında cırcır, motoru bozulmak, ishal, cıvık sıçmak gibi farklı yollarla anlatılan bir rahatsızlıktır.

"Carpe Diem" + "Diyare" = "CARPE DİYARE"

Yani ishalin tadını çıkar. Sık şehir değiştiren, şehir dışında okuyup sürekli dışarıdan yemek yiyen, ucuza gelsin diyip son kullanma tarihi geçse bile yenilen yemekler, taşa oturmak vb bir sürü şekilde bünyede baş gösteren diyareyle iyi anlaşmaktır.

Düşünsenize Toksik diye bişey kalmıyor içinizde. Hatta hiç bişey kalmıyor... Tamam azcık biyoloji bilginiz varsa diyeceksiniz ki diyare bir hastalıktır, rahatsızlıktır tehlikelidir. Diyarenin tedavisi nedir hemen anlatayım. Motorunuzu ne bozduysa onu düzeltmek. Haaaa acil tıkama yöntemleri istiyorsanız lifli besinler işe yarar. Ama lütfen limonlu kahve işe yarar diyerek gidilen ciks mekanda türk kahvesine limon istemeyin garson acayip afallıyor. Ayrıca Sağlık ocağı sıvısı denilen bir sıvı vardır. 1 litre suya 2 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı tuz dök çalkala iç. Böylelikle kaybolanları yerine koyarsın.

Neyse gelelim Carpe Diyare Desturuna

Carpe Diyare demek hayatı ishalle yaşamak demek. düşünsenize kabız kişilerin size nasıl özeneceğini. ayrıca su içsem işe yarıyor derken millet tip tip bakmaz size. hakkaten yarar çünkü. Ayrıca olur olmaz yerlerde tuvalet ararken Cami gezilerine vakit ayırmanıza gerek kalmaz. ilk sinyalleri duyduğunuz gibi kafanızı yukarı kaldırıp minare aramaya başlarsınız ki bu dini simgeleer olan camilerimize daha bir hoş bakmanıza, daha bir yüce bakmanıza yarar. Hele ki son anda yetişip Akarrr Akarrr Akarrr reklam cıngılıyla beraber rahatlıyorsanız nirvananın bir basamak altındasınız demektir.

CARPE DİYARE!!! İshalin tadını çıkar. Kabızlara nispet yap...

1 yorum:

  1. Abi bundan sonra hayat felsefem ya carpe diyare ;)

    YanıtlaSil